Ce reprezinta EMS?

EMS provine de la abrevierea sintagmei Electro-Myo Stimulation, in traducere, electrostimulare musculara

Cum functioneaza EMS?

Reprezinta o contractie musculara involuntara, din exterior, pe baza de impuls electric, cu ajutorul caruia putem lucra pana la 80% din musculatura corpului intr-o singura sesiune de antrenament. Este o metoda sigura si eficienta, nu solicita nici articulatiile si nici coloana vertebrala si activeaza 95% din grupa musculara, ajungand pana la cea scheletica(imposibil de lucrat prin metodele clasice). Este folosit un echipament special prin care nu simtim niciun fel de disconfort.

Este periculos sau dureros?

Nu. Impulsurile electrice transmise sunt Bipolare, exact ceea ce transmite creierul catre muschi in momentul efectuarii unei miscari sau a unei contractii. EMS este folosit de foarte mult timp in terapia durerii, in recuperare medicala, sporturi de performanta, iar in permanenta este un antrenor personal calificat care se ocupa de fiecare client in parte.

Cat dureaza si cum decurge un antrenament?

Un antrenament dureaza intre 10 si 20 de minute, in functie de obiectivul si pregatirea fizica a fiecaruia. Principiul EMS este de a lucra toata musculatura corpului la fiecare sesiune de antrenament, unde vom adauga o serie de exercitii, stabilite impreuna cu antrenorul, pentru a creste eficienta sesiunii respective. Practic vom avea o sesiune de EMS activa, iar antrenamentele sunt personalizate in functie de obiectivul si nevoile individuale.

In cat timp se vad rezultatele?

Depinde de fiecare client in parte: varsta, stil de viata, alimentatie, obiectiv, probleme metabolice. Tonifierea musculara se observa chiar dupa prima sesiune. Eliminarea tesutului adipos, scaderea in circumferinta dupa 4-6 sesiuni. Cresterea masei musculare necesita o perioada mai lunga de timp si o alimentatie mult mai bogata.

Ce echipament trebuie sa aduc la antrenament?

Niciun fel de echipament. Acesta il veti primi la fiecare sedinta in cadrul Studioului BodyForm, fiind un echipament special pentru EMS.

Cine poate practica acest sport?

EMS este indicat pentru toate persoanele a caror varstă minima este de 16 ani. Pentru cei care doresc sa slabeasca, sa-şi tonifice musculatura sau sa-si marească masa musculara, sa elimine celulita, sa scape de durerile de spate sau de problemele legate de incontinenta urinara, pentru cei care doresc sa se mentina in forma, pentru cei care nu au timp liber, pentru sportivii de performantă sau pentru cei care au afecţiuni articulare si au nevoie de recuperare medicala. Acest antrenament poate fi adaptat nevoilor specifice fiecarui client.

Exista contraindicatii?

Da. EMS nu poate fi practicat decat cu acordul medicului specialist in urmatoarele situatii: epilepsie, stimulator cardiac, sarcina, tulburari puternice ale tensiunii arteriale, hernie inghinala si ombilicala, tuberculoza, boli tumorale, arteroscleroza in stadiu avansat, tulburari ale tensiunii arteriale, boli neurologice grave, diabet zaharat, stări febrile, sangerari puternice(hemofilie).